آخرین اخبار
کد مطلب: 74446
ماجراي جلسه‌اي که رهبري از احمدي‌نژاد انتقاد کرد
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 783

به گزارش پايگاه خبري تحليلي سلام لردگان به نقل از مشرق؛ هفته گذشته جلسه ديدار تشکل هاي دانشجويي و وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در محل اين وزارتخانه برگزار شد و دانشجويان به بيان انقادات و پيشنهادات خود درباره فرهنگ کشور پرداختند.

طي هفته گذشته بخشي از اظهارات وزير در اين جلسه و مشروح انتقادات دانشجويان منتشر شد . اکنون صحبت هاي سيد محمد حسيني در ديدار با نمايندگان تشکل هاي دانشجويي به نقل از خبرگزاري دانشجو مي آيد:

سيد محمد حسيني در جلسه مشترک با نمايندگان تشکل هاي دانشجويي با اشاره به انتقاد دانشجويان مبني بر اينکه چرا در ? ماه پاياني دولت چنين جلسه اي برگزار شده است، گفت: از پست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي شش ماهي باقي مانده، بنابراين تا وزراي جديد بيايند و آمادگي لازم را پيدا کنند، چند ماهي فرصت است؛ در اين راستا فعاليت‌ها بايد با جديت تمام دنبال شود و همان‌طور که رئيس جمهور مي‌گويد، روز اول و آخر رياست جمهوري براي ما تفاوتي ندارد و مصالح نظام و منافع مردم بر هر چيز ارجحيت دارد، بنابراين نمي‌توانيم تسامح کنيم، بلکه بايد با جديت تمام کارها را دنبال نماييم.

وزير ارشاد در ادامه در رابطه با جذب نيروهاي حزب‌اللهي در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: حمايت از نيروهاي حزب‌اللهي تاکيد هميشگي ما بوده که در شوراي معاونين ظرفيت آن را داريم که از نيروي حزب‌اللهي استفاده کنيم؛ به عنوان مثال اگر کسي ادعايي بکر و ايده‌اي در زمينه فيلم‌سازي دارد، از او حمايت خواهيم کرد.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در رابطه با اعطاي مجوز به موسسات گفت: مجوزهايي که داده‌ايم نشان مي دهد که تعداد زيادي موسسات فرهنگي و هنري وجود دارد؛ اين در حالي است که در گذشته، سال‌ها افراد را معطل مي‌کردند، اما اکنون غير از زماني که براي استعلام لازم است، در اولين فرصت، کار افرادي که جزو نيروهاي متعهد هستند، حتماً انجام خواهد شد.

حسيني در رابطه با سوالي درباره جشنواره عمار خاطرنشان کرد: سازمان سينمايي هم سال گذشته و هم امسال، از جشنواره عمار حمايت کرده، اما يکي از مسئولان جشنواره نامه‌اي نوشته بود که شما فقط به جشنواره پروين اعتصامي کمک مي‌کنيد، اما من سوالي پرسيدم که آيا شما حتي براي يک بار از ما درخواستي کرده‌ايد؛ اين در حالي است که اگر کمک‌هاي وزارت ارشاد نبود امکان برگزاري جشنواره عمار سخت مي‌شد.

وي در ادامه افزود: جشنواره پروين اعتصامي به عنوان تنها جشنواره زنان در حال تعطيلي بود که به واسطه اعتبارات از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، اين جشنواره برگزار شد، اما در رابطه با جشنواره عمار، با وجود حمايت لازم، هيچ گاه نشده که آنان احساس کمبود کنند، با اين حال حتي يک کارت دعوت هم نفرستادند و نخواستند که ما در آنجا حضور داشته باشيم، البته آنان شايد به مصلحت نديدند و معتقدند بودند که بخش مستقلي هستند و به دولت يا هيچ نهادهاي وابسته نيستند؛ اين در حالي است که ما به حمايت از جشنواره‌هاي مختلف اعتقاد داريم.

وزير ارشاد در ادامه افزود: البته ما از اين مسئله گلايه‌اي نداريم و در رابطه با کارهاي ارزشي در کشور هر زماني که توانسته‌ايم کمک‌هاي لازم را انجام داده‌ايم و جشنواره‌ها، همايش‌ها، نمايش‌ها را به مناسبت‌هاي ملي و ديني برگزار کرديم که از آن جمله مي‌توان به جشنواره تجلي بصيرت اشاره کرد؛ همچنين در اين زمينه از شعر آييني که در رابطه با انقلاب باشد، حمايت مي‌کنيم، اما اگر قرار باشد که موضوع شعر آزاد باشد و هر کسي هر چيزي را که خواست، بگويد ما آن را قبول نداريم، بالاخره بايد از اين برنامه‌ها نکاتي که نفع کشور است، بدست بيايد.

حسيني به بيان بحث خصوصي‌سازي در سينما پرداخت و گفت: معمولاً افراد از بخش خصوصي وارد نمي‌شوند؛ زيرا کارهاي فرهنگي، بويژه سينما در کشور سودآور نيست، مثلاً بايد يک يا دو ميليارد تومان هزينه شود تا فيلم قابل قبولي ارائه شود، در صورتي که فروش غالب فيلم‌ها از چند صد ميليون تومان بيشتر نمي‌شود و سالن سينما در کشور کم است؛ همچنين مردم خيلي اهل سينما نيستند و در اين رابطه در نظرسنجي انجام شده در کشور، هر ايراني هر روز چهار ساعت از وقت خود را براي ديدن برنامه‌هاي تصويري مي‌گذارد و از اين زمان فقط ?? ثانيه به سينما اختصاص دارد، حال شما ببينيد يک فيلمي مانند «من مادر هستم» چقدر مي‌تواند در جامعه تاثيرگذار باشد، اين گونه نيست که فکر کنيد بازار سينما رونق دارد، خيلي‌ها مي‌گويند بايد سينماها را تعطيل کنيد و به جاي آن مراکز تجاري بسازيد.

وي با بيان اينکه دولت بايد حمايت هدفمند در رابطه با سينما داشته باشد، خاطرنشان کرد: دولت بايد در رابطه با سينما حمايت هدفمندي داشته باشد، البته نه از هر فيلمي.

وزير ارشاد در رابطه با بحث قانون کپي‌رايت و ناقص بودن آن گفت: اکنون ستادي را تشکيل داده‌ايم و با جديت در تهران و استان‌ها اين مسئله را دنبال مي‌کنيم، البته معتقديم اين کار نبايد خيلي تبليغاتي باشد؛ زيرا بلافاصله «بي.‌بي.‌سي» و رسانه‌هاي آمريکا مي‌گويند حمله کردند و چند هزار سي‌دي را از ميان بردند و برخوردهايي در اين زمينه صورت مي‌گيرد، اين را هم بايد در نظر گرفت که عده‌اي سودجو هم در کشور هستند، بنابراين بايد بدانيم که در زمينه سي‌دي‌هاي کپي شده کاهش و کنترل بيشتري وجود دارد؛ زيرا در گذشته ديده مي‌شد که فيلم روي پرده سينماست و سي‌دي آن در خارج از سينما فروخته مي‌شود.

حسيني با توجه به سخنان رهبري که فرموده‌اند بناي ما جذب حداکثري است، ادامه داد: مي‌توانستيم به واسطه فيلم «گزارش يک جشن»، حاتمي‌کيا را از خود دور کنيم، اما تدبير اين بود که فيلم «شهيد چمران» را وي بسازد، اگر در مورد مسعود کيميايي هم حمايتي صورت گرفته، به خاطر اين است که او از کساني بوده که ايران را ترک نکرده و در ايران مانده است، در صورتي که خيلي از افراد پس از ترک کشور، ديگر به ايران بازنگشته‌اند.

وزير ارشاد در پاسخ به سوالي در رابطه با جلسه هيئت دولت با رهبري بيان کرد: سال گذشته که خدمت رهبري رسيديم، رئيس جمهور گفت بحث‌هاي اقتصادي مهم است، مباحث فرهنگي را به زمان ديگري موکول کنيد که بنده به رئيس جمهور گفتم، فرهنگ را بر همه چيز مقدم بداريد؛ چون رهبري اهتمام ويژه دارند و مي‌خواهند در جريان امور فرهنگي باشند، رئيس جمهور در ابتدا پذيرفت، اما بعد نظرش تغيير کرد و به علت عدم رعايت وقت توسط همکاران، هنگام صحبت کردن فرصتي براي بررسي مسائل فرهنگي پيش نيامد که رهبر معظم انقلاب نيز به صحبت نکردن در زمينه مسائل فرهنگي انتقاد کردند؛ ايشان با اين انتقاد مي‌خواستند عنايت خويش را به مسئله فرهنگ نشان بدهند؛ چون همه افراد بايد در زمينه فرهنگ پاي کار باشند و اين فقط مختص وزارت ارشاد نيست، به عنوان مثال شهرداري با همه بودجه کلان خود، سازمان تبليغات اسلامي و حوزه علميه و در واقع همه نهادها بايد در اين زمينه فعاليت کنند.

حسيني در ادامه افزود: البته هر چه اعتبار بيشتري داشته باشيم، فعاليت‌هاي بيشتري نيز انجام خواهيم داد، تا کنون در زمينه فعاليت‌هاي مجازي ??? خانه فرهنگ ديجيتال در کشور راه‌اندازي شده است، البته در تلاش هستيم تا آخر دوره وزارت اين تعداد را به ??? برسانيم؛ اين در حالي است که بسياري از فعاليت‌هايي که اکنون در حال انجام است در گذشته سابقه آن وجود نداشته است.

وي ضمن بيان اين مطلب که ما نمي‌خواهيم خود را با دولت نهم مقايسه کنيم و دولت دهم را ادامه همان دولت مي‌دانيم، ابراز داشت: از سال ?? حرکت جديد در کشور ايجاد شده، ما با آقاي صفار به عنوان وزير و آقاي جعفري جلوه به عنوان معاون سينمايي در صداوسيما فعاليت مي‌کرديم و نمي‌خواهيم خود را با دولت قبل مقايسه کنيم و بگوييم که چه ضعف‌هايي وجود داشته است.

وزير ارشاد در ادامه افزود: از ابتداي دوره ما فيلم‌هايي مانند «چارچنگولي» و «خروس جنگي» بر روي پرده‌ها اکران ‌شد و اين گونه نبود که همه فيلم‌ها ارزشي باشند؛ در آن دوران دوستان زحمات زيادي کشيدند، اما در بدنه سينما اين گونه نيست که همه دغدغه مسائل ارزشي را داشته باشند.



حسيني ادامه داد: بايد عملکرد جداگانه براي اين دوره در نظر بگيريم؛ چرا که در اين دوره نسبت به دوره‌هاي گذشته در همه بخش‌ها کار رو به پيشرفت و بهبود بوده است، اما اينکه چرا در آن دوران اعتراض صورت نگرفته، چون اين بخش سياسي مسئله است، در آن دوران همه دولت را ارزشي و انقلابي مي‌دانستند و اشکالات و ايرادات آن را هم ناديده مي‌گرفتند، اما اين گونه نبود که اشکالي وجود نداشته باشد، به عنوان مثال شما فيلم «من مادر هستم» را با فيلم «سوپراستار» مقايسه کنيد و ببينيد آيا اينها با هم تفاوتي دارند، اما اکنون مباحث سياسي است که زمينه انتقادات را فراهم ساخته است.

وي با بيان اينکه بسياري از کساني که سينه چاک دولت بودند اکنون مخالف آن شده‌، انتقاد کرده و دنبال سوژه هستند، تصريح کرد: فيلم «من مادر هستم» در جشنواره‌اي اکران نشده بود و هنوز به پرده سينما نرسيده بود که جمعيت انصار حزب‌الله اطلاعيه تجمع دادند، اين فيلم را کسي نديده بود و فقط در حوزه هنري سه نفر آن را تماشا کرده و راجع به پخش يا عدم پخش آن نظر داده بودند، در صورتي که قبل از روز چهارشنبه که اکران فيلم بود، اطلاعيه‌ها صادر شده بود، بنابراين در اين رابطه بايد شائبه‌هاي سياسي را در کنار اين فيلم در نظر بگيريم؛ چون وجود داشته و به آن دامن زده است، البته اينکه گفته مي شود اين فيلم مي خواهد قصاص را زير سوال ببرد، بايد بگويم که اين گونه نيست.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پاسخ به نماينده بسيج دانشجويي در رابطه با مجوز مطبوعات گفت: سعي کرده‌ايم که استان به استان مجوز بدهيم، اخيراً ???? نشريه مجوز گرفته‌اند و نشريات تخصصي و دانشگاهي تقريباً به روز شده اند؛ به اين ترتيب در اين رابطه از پارتي‌بازي خبري نيست و برخي از افراد که شناس‌تر هستند، پس از کسب استعلام به مجوز آنان رسيدگي مي‌شود؛ در مواردي که لازم و امکان‌پذير بوده، مجوز داده شده است، بنابراين در هر استاني که حضور داشتيم به تشويق نيروهاي حزب‌اللهي پرداخته تا به فعاليت بپردازند، اما اگر مجوزي هم داده نشده مانند نشريه رسانه‌اي جنوب در خوزستان بايد پيگيري شود.

حسيني در ادامه افزود: اما همه اين پيگيري ها به عهده وزارت ارشاد نيست، در حالي که برخي قبول مسئوليت‌ هر چيزي را از وزارت ارشاد انتظار دارند، در صورتي که ممکن است مربوط به نهاد و ارگان ديگري باشد و فقط از ما براي شرکت در آن دعوت شده باشد، بنابراين اينکه صد درصد برنامه‌ها مورد تأييد ما باشد اين‌گونه نيست، مثلاً در رابطه با موسسات فرهنگي به بررسي سوابق مي‌پردازيم و اگر مشخص شد که با خارج از کشور ارتباط دارند، مجوز اين موسسات را لغو مي کنيم، البته به استان‌ها هم گفته ايم که نظارت بيشتري داشته باشند.

وي با بيان اينکه پرونده‌هاي بي شماري وجود دارد که خارج از روال معروف در حال رسيدگي هستند تا به آنان مجوز داده شود، در رابطه با نخبگان بي‌مدرک ابراز داشت: همين درجه هنري که اعطا مي‌شود شامل يک تا پنج است و تعداد نشان‌هايي که داده‌ايم اصلاً قابل مقايسه با دوره‌هاي گذشته نيست، پس بايد بررسي شود چه تعدادي از افراد درجه هنري گرفته‌اند؛ اين در حالي است که نشان را رياست جمهوري اعطا مي کند، براي اين دوره به ?? نفر از استادان قرآني نشان فرهنگ و هنر داده‌ايم که در هيچ دوره‌اي اين نشان‌ها اهدا نشده است.

وزير ارشاد ادامه داد: به‌عنوان مثال ممکن است علي نصيريان که نقش اول فيلم «شکارچي شنبه» را بازي کرد ديگر به راحتي نتواند در جوامع آمريکايي و اروپايي ظاهر شود، به اين ترتيب براي کسي که ايفاي نقش‌هاي انقلابي را مي‌پذيرد محدوديت ايجاد مي‌شود، حتي اگر خيلي با نيروهاي حز‌ب‌اللهي هم همسو نباشد، اما بايد اين افراد حمايت شوند که براي همين به آنها درجه نشان و فرهنگ داده شده است.

وي با بيان اينکه خود ما هم در تلاش بوديم که افراد را براي برنامه‌ و همايش‌هاي مختلف حمايت کنيم، ادامه داد: ما جشنواره فيلمنامه نويسي انقلاب اسلامي را در سال گذشته برپا کرديم، در صورتي که چنين جشنواره‌اي در گذشته اصلاً وجود نداشت؛ همچنين در رابطه با فرهنگ عفاف و حجاب يکي از کارهاي انجام شده، راه اندازي بنياد ملي مد و لباس است که نمونه‌هاي چادر و مانتو را ارائه مي‌دهد و ما براي اجراي آن حتي يک ريال هم بودجه نداشتيم، اما به برنامه‌ريزي در اين زمينه پرداختيم و مقرر شد که در شوراي عالي انقلاب فرهنگي هم اين موضوع مطرح شود، اما بايد بدانيد که در اين رابطه فقط کار فرهنگي کافي نيست و بايد تلاش کنيم که توليدکننده و طراح را به يکديگر متصل نمايييم.

وزير ارشاد در رابطه با فرهنگ کتابخواني در جامعه گفت: پس از سخنان رهبري جلسه‌اي داشتيم که سندي با نام «نهضت مطالعه مفيد» تصويب، و وظايف رسانه‌ها و تشکيلات مختلف مشخص شد؛ در اين راستا همچنين تعداد کتابخانه‌هاي عمومي کشور از ???? کتابخانه عمومي که زير نظر نهاد وزارت کشور است، به ???? کتابخانه افزايش پيدا کرد و از جهت ظرفيت مکاني، اين مجموعه افزايش صد درصدي داشته تا افراد بيشتري به کتابخانه و نمايشگاه‌هاي مختلفي که در کل استان‌ها برگزار مي‌شود، دسترسي داشته باشند.

حسيني در رابطه با فيلم «من مادر هستم» خاطرنشان کرد: در خصوص اينکه قبح يک گناه در جامعه نبايد ريخته شود با شما دانشجويان موافق هستم، اگر تصوير از شراب‌خواري نشان داده مي‌شود به‌خاطر اين است که گاهي ناگزير هستيم راجع‌به يزيد که شراب‌خوار بوده، فيلم بسازيم و صحنه‌اي از شراب‌خواري را به نمايش بگذاريم و بالاخره فردي لاابالي را نشان بدهيم؛ در راستاي نظارت بر فيلم‌ها دو تن از روحانيون، اين نظارت را بر عهده دارند.

وزير ارشاد در ادامه با بيان اينکه بيش از ??? سفر استاني به شهرستان‌ها داشته‌ايم، بنابراين اين سوال مطرح مي‌شود که آيا در تاريخ بعد از انقلاب اين حجم از تحرک و پويايي در دولت وجود داشته ‌است، ادامه داد: جشنواره روستايي را برگزار کرديم، اما گاهي پايتخت‌نشينان‌ براي توجه بيشتر گلايه مي‌کنند، در حالي که بودجه بايد به شکل عادلانه توزيع شود؛ همچنين بايد توجه داشت که مسائل فرهنگي بسيار پيچيده است و اشتباهات مسئولان تاثيرات منفي خود را خواهد گذاشت، پس همه دستگاه‌ها بايد تلاش لازم را انجام دهند.

حسيني درباره انتقادات برخي از افراد راجع به بحث مميزي گفت: عده‌اي مي‌گويند مميزي کتاب بايد برداشته شود، بله کتاب‌هايي هست که راهکارهايي مفيد براي مشکلات ارائه مي‌دهند که وجود آنها اشکالي ندارد، اما کتاب‌هايي هست که مجوز دريافت نکرده، ولي نويسنده کتاب خود را در اينترنت قرار داده و متاسفانه خبرگزاري‌ها هم از آن استفاده کرده‌اند.

وزير ارشاد با بيان اينکه در تلاش هستيم از افراد و نيروهاي جوان، خلاق و متعهد استفاده کنيم، خاطرنشان کرد: در دانشگاه‌ها بسيج اساتيد را داريم؛ البته همان‌طور که شايد مصلحت نباشد که بسيج در دعواهاي سياسي شرکت کند، اما به عنوان يک کانون راحت‌تر مي‌تواند اظهارنظر کند.

حسيني ضمن اشاره به اينکه اگر مديري سوءاستفاده مالي و اخلاقي کرده باشد، حتماً بررسي مي شود که البته در همه دوره‌ها تخلفاتي وجود داشته است، افزود: به اين خاطر دوباره بحث گزينش را فعال کرديم و به هيچ تخلفي بي‌توجه نبوده‌ايم.

وي با بيان اينکه شعار ما در اين دوره مسجدمحوري است، تصريح کرد: راه اندازي ?? هزار کانون فرهنگي مساجد را پيگيري کرديم و مسئله حج را به عنوان يکي از مهم‌ترين مسائل مطرح نموديم.

وزير ارشاد در رابطه با نحوه برگزاري جشنواره فجر ابراز داشت: تيمي تشکيل مي‌شود تا فيلم‌ها را ديده و مورد بررسي قرار دهد؛ به اين ترتيب سال گذشته گروهي از حوزه علميه قم آمدند و فيلم‌ها را ديدند، در اين راستا بخشي به عنوان تجلي علمي وجود دارد که تمايل داريم همه دستگاه‌ها بيايند و راجع به آن نظر دهند؛ همچنين ما مي‌توانيم از اقليت‌هاي ديني نيز استفاده کنيم؛ چون با نظام همراه هستند و در مقابل توهين به پيامبر واکنش نشان مي‌دهند.

حسيني با انتقاد از تحريف سخنانش توسط برخي از سايت‌هاي خبري که سبب ايجاد جنجال شده است، گفت: با خبرهاي نادرست جنجال درست مي‌کنند و در شبکه‌هاي ماهواره‌اي ما را مورد تمسخر قرار مي‌دهند، به اين شکل به وجهه انقلاب و دولت توهين مي‌کنند و آن را زير سوال مي‌برند.

وي راجع به وجود کتاب‌هايي در زمينه وهابيت در نمايشگاه کتاب ابراز داشت: برخي گفته‌اند که کتاب‌هايي از وهابيت منتشر شده که هر چه به آنها گفتيم که آن کتاب ها را معرفي کنند، چيزي ارائه نکردند؛ اگر کوتاهي رخ داده است، آن را مي‌پذيريم و تلاش براي جبران آن داريم، اما در بسياري از موارد به واسطه خبري نادرست فضاي غيرواقعي در جامعه ايجاد مي‌شود.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در رابطه با موضوع فلسفه هنر گفت: وظيفه ما اين نيست که چشم بسته کاري انجام دهيم، موسيقي موضوعي بوده که درس خارج فقه رهبري به آن اختصاص داشته است، اما برخي مي‌گويند موسيقي را کاملاً بايد تعطيل کنيم، در حالي که ما فتواي علماي مختلف را در اين زمينه دريافت کرده‌ايم.

حسيني با طرح اين پرسش که آيا همه مشکلات فرهنگي جامعه و حجاب بر عهده وزارت ارشاد است، خاطرنشان کرد: مسئوليت پدر و مادر، مهدکودک‌ها، مدارس و دانشگاه ها که به کودکان و فرزندان ما آموزش مي‌دهند را نبايد ناديده گرفت؛ کساني که انتقادهاي تند نسبت به وزارت ارشاد مطرح مي کنند، بايد بدانند که وقتي خود وارد ميدان شوند متوجه دشواري‌هاي کار خواهند شد؛ بايد بدانيم که مشکلات اجتماعي چيزي نيست که يک شبه ايجاد يا درمان شود، با وضعيتي که در کشور شاهد آن هستيم خيلي‌ها در صدد سياسي کاري هستند، اما بايد بدانيم که در اين شرايط فرد نمي‌تواند به تنهايي کاري از پيش ببرد.

وي گفت: در زمينه مسئله حجاب و عفاف آقاي شاه‌‌آبادي را مامور پيگيري موضوع کرديم تا کتاب‌ها در بخش حجاب و عفاف را مورد بررسي قرار بدهد؛ در زمينه نمايشگاه طرح مد و لباس نيز بايد بدانيد که قبلاً اين نمايشگاه کاملاً غيرفعال بود، اما اکنون بايد بيشتر تلاش کنيم که توليدکنندگان و توزيع‌کنندگان را به هم متصل نماييم، بنابراين در صدد هستيم که همه دستگاه‌ها را در زمينه عفاف و حجاب شريک کنيم.

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس